ТРОЯ

 

 
Рейтинг: 3.00
(44)
ТРОЯ
ЛИНКОВЕ
Новини
Публикации
Анкети
Смех&Other
Календар


Фото Галерия VIP-ТРОЯНЦИ Downloads

Новини / Народи

01 Юли 06, 01:12 / Автор: sds
Британци
 
Британци

Титли
1. Император
2. Рекс (крал)
3. Барон
4. Граф
5. Херцог
6. Маркграф
7. Виконт
8. Делегат (дипломат)




  Следвайки оттеглянето на римските легиони към gaul-ът (съвременна Франция) около 400г.пр.н.е, британските острови попаднаха в много тъмен период. Британската култура на Романо, която съществува под 400 години на римско правило изчезна под безпощадно нашествие и преселване от варвари.

  Келтите дойдоха от Ирландия (племе, наречено SCOTTI даде тяхното име на северната част на главният остров, Шотландия). SAXONS и ъглите дойдоха от Германия, FRISIANS от съвременна Холандия, и JUTES от съвременна Дания. До 600г.пр.н.е., ъглите и SAXONS контролираха повечето от съвременна Англия. До 800, само съвременен Уелс, Шотландия, и западен Корнуол останаха в предимно келтски ръце.

  Новите обитатели бяха наречени англо-саксонци (от Англите и SAXONS). Англите дадоха тяхното име на новата култура (Англия от земя на Ангел), и германският език, които те носиха с тях, Инглиш, замениха родният келтски език и предварително внесоха латински език. Въпреки по-задълбочени нашествия и дори завършено военно завоюване при по-късна дата, южните и източни части от най-големият британски остров бяха наречени Англия а народа:Англичани В 865 относителният мир на Англия беше разбит от ново нашествие. Датски викинги, които нападаха Франция и Германия оформиха голяма армия и отправиха поглед към Англия. В рамките на 10 години, повечето от кралствата на англо-саксонецът паднаха или предадоха. Само западният (modern Уесекс) на SAXONS управляван от Алфред.

  Англия беше разделена между викингите, запад SAXONS, и Няколко други английски кралства Почти 200 години. Половината на викинг беше наречена DANELAW (" под датски закон"). Викингите събраха голямо плащане, наречено DANEGELD на"THE" (" златото на датчанинът"), за да бъдат мирни. DANES стана християни и постепенно стана по- населен. Навреме англичанинът пусна DANES, и в 954 последният крал на викинг на Йорк беше убит. Англия беше обединена за първи път под английски крал от Уесекс.

  В 1066 " съветът на Кинг" предложи короната на Херълд, син на граф на Уесекс. Двама други изискваха тронът : краля на Норвегия, и херцог Уилям на Нормандия. Норвежецът се приземи първо, близо до Йорк, но беше победен до Херълд на битката на бриджът на STAMFORD. Незабавно след победата, армията на Херълдтръгна на юг за да изправи среща Уилиам при HASTINGS. Битката се залюля напред-назад цял ден, но близкият здрач Херълд беше смъртно ранен от стрела в очите. За следващите две години, Уилиам, сега" завоевателът," втвърди неговото завоюване на Англия.

  От 1337 до 1453,беше стогодишната война между Англия и Франция, която започна от претенцията на английски крал Уилям към тронът на Франция. Войната също беше водена през контрол на изгодните търговска и френска поддръжка на вълна за независимостта на Шотландия. Ранната част на войната притежаваше поредица на невероятни, до сега цялостни, английски победи, благодарение обикновено на английски стрелци, покосяващи орди от претрупано бронирани френски рицари от дълъг обхват.

  Англичаните не спираха войната и французите се активираха. Вдъхновени от Жана д'Арк /селянка, която упражни божествена насока/ французите се съпротивляваха и прекратиха войната с пленяването на Бордо в 1453.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.7497